Zwaardtoevoersysteem

 
Ander benamingen voor een zwaardtoevoersysteem zijn zwaardvuller, segmenttoevoersysteem of segmentvuller.
Wanneer een zeer componentvriendelijke toevoer vereist is, zonder of met zo min mogelijk onderlinge schuring van de onderdelen, zijn zwaardvullers het alternatief voor de trilvuller. Ze zijn bedoeld voor kwetsbare onderdelen die met beleid behandeld moeten worden. Zwaardtoevoersystemen zijn verkrijgbaar met een vulvolume van 0,15 of 1,5 liter.

Waarom een zwaardtoevoersysteem of Sword feeder ?

Sorteren in de juiste positie

De onderdelen in de voorraadbak worden geschept door een op en neergaande beweging van een overeenkomstig aangepaste segmentale hefrail - het zwaard. Op deze hefrail glijdt het onderdeel door middel van de zwaartekracht door mechanische schotten en komt zo gesorteerd in de opslagrail aan. Onderdelen die niet in de juiste positie worden aangevoerd, worden door mechanische schotten teruggevoerd naar de voorraadbak.

Zelfregulerende toevoerintensiteit

Een sensor in de toevoerrail regelt het aantal benodigde slagen van het zwaard. Als er minder materiaal door de operator wordt verwerkt, levert de toevoerunit dus ook minder.

Efficiënt

Dit apparaat werkt op het individuele werkritme van de werknemer.
Als verschillende operators werken met een toevoersysteem, lijdt de efficiëntie van het werkproces vaak onder de verschillende werksnelheden van de individuele werknemers.
Een DEPRAG-toevoersysteem past zich individueel aan de werksnelheid van elke medewerker aan. Bij het wisselen van diensten kunnen de individuele bedrijfsparameters (opslag van maximaal 10 gegevensrecords) worden opgeroepen en gebruikt. Operators voelen zich niet overbelast of geremd door het systeem.
Met een optioneel RFID-interfacesysteem kunnen de persoons specifieke parameters - eenmaal ingevoerd via het display - gemakkelijk worden geactiveerd met een gepersonaliseerde chip.

Laag geluidsniveau

Het lage geluidsniveau van het zwaardtoevoersysteem zorgt voor een hoge acceptatie door de gebruiker in productie. Dankzij een speciaal ontwerp van de separator, ook wel het afhaakmechanisme genoemd, en een aangepaste besturingsvolgorde is het DEPRAG-segmenttoevoersysteem (zwaardtoevoersysteem) bijzonder stil.

Beschikbaarheid

De gebruikte onderdelen, het gebruik van geharde, slijtvaste materialen en specifieke coatingprocessen zorgen voor een consistent hoge kwaliteit en een hoge beschikbaarheid en efficiëntie van het toevoersysteem. Het DEPRAG-toevoersysteem wordt gekenmerkt door een hoge toevoersnelheid van maximaal 30 delen per minuut.

Ontwerp op maat

Als u een toevoersysteem rechtstreeks in uw productieproces wilt integreren en er moet rekening gehouden worden met de afmetingen en andere omstandigheden, passen wij onze standaard units aan, rekening houdend met uw bedrijfsomstandigheden. U profiteert van onze specialistische kennis en krijgt een geavanceerd en getest toevoersysteem geleverd. Om dit klant specifieke systeem te installeren en succesvol in bedrijf te stellen, ontvangt u uiteraard ook de 3D-bestanden voor de integratie in uw systeemontwerp.

Eenvoudige inbedrijfstelling

Een langdurige test wordt uitgevoerd waarbij een serieproductie wordt gesimuleerd, die de workflow in uw productie weergeeft voordat uw toevoerunit wordt afgeleverd. Bij elk toevoersysteem ontvangt u een uitgebreide documentatie waarin de inbedrijfstelling en bediening van de vuller op een duidelijke manier worden uitgelegd.

Zwaardvuller voor handbediende toepassing

Dit systeem bestaat uit een zwaard of segment toevoersysteem en een handschroevendraaier geschikt
voor schroeven met een steeldiameter van 1 mm tot 6,3 mm met een vulvolume van 0,15 of 1,5 liter.

Klik op de product catalogus in het Duits of Engels voor meer informatie.

Of klik op de tabel en bekijk wat er mogelijk is met uw schroef.

Zwaardvuller voor een handschroevendraaier
 

Zwaardvuller in een stationaire toepassing

Onze zwaardvullers voor de stationaire toepassingen zijn geschikt voor schroeven van M2 tot M6 en ideaal voor schroeven tot 25 mm lang met een vulvolume van 0,15 of 1,5 liter.

Klik op de product catalogus in het Duits of Engels voor meer informatie.

Of klik op de tabel en bekijk wat er mogelijk is met uw schroef.

Stationaire zwaardvuller
 

Inperssysteem: handbediend of stationair

Deze speciale toepassing van een zwaardvuller is voor het verwerken van kogels, klinknagels, pennen enzovoorts. Dit kan een handbediend inpersgereedschap zijn of een stationair persstation.