Eacy Step Feed

Het Eacy Step Feed-systeem is zeer geschikt voor langere schroeven of onderdelen en bestaat uit een opslagcontainer, een transport- en sorteermechanisme, een separator of afhaakmechanisme, met behuizing en besturing.

Waarom een Eacy Step Feed systeem ?

Het systeem wordt gekenmerkt door de bijzonder delicate verwerking van de onderdelen die toegevoerd moeten worden. Trillingen worden pas in het gebied van het lineaire toevoersysteem geïntroduceerd nadat een hoeveelheid gescheiden is van de voorraad.

De transportplaten worden aangedreven door een borstelloze elektromotor deze wordt bestuurd door een slimme en energiezuinige controller.
De transportsnelheid kan direct worden geregeld en het materiaal wordt voorzichtig toegevoerd.

De delicate en wrijvingsarme toevoer van componenten zorgt voor een zeer geringe vorming van deeltjes.
Het DEPRAG Clean-Feed-concept is ook mogelijk met het Eacy Step Feed toevoersysteem in alle processtappen - van de handeling van componenten tot aan de toevoer en de schroefverbinding. Het volgende is van toepassing: vermijd, verminder en verwijder slijtage.

Optioneel kan het Eacy Step Feed systeem ook worden gecombineerd met DEPRAG-bandbunkers. Ze zijn de ideale aanvulling om het proces te optimaliseren door een constant vulvolume te bieden en de navulintervallen te verlengen. Natuurlijk is de Eacy Step Feed compatibel met andere automatiseringscomponenten van DEPRAG, zoals bijvoorbeeld DEPRAG Feed Modules (DFM), DEPRAG Screwdriving Modules en DCOS, het DEPRAG besturingssysteem.

De hoge toevoersnelheid, lange levensduur en het compacte ontwerp - vooral bij lange toevoeronderdelen - vormen een alternatief voor de trilvullers en dergelijke.

De belangrijkste kenmerken

Door de lineair beweegbare transportplaten wordt het materiaal geluidsarm en geleidelijk vanuit de opslagcontainer in de richting van de toevoerrail getransporteerd. De transportplaten worden aangedreven door een borstelloze elektromotor, die wordt bestuurd door de slimme en energiebesparende PFC100-controller. Daarmee kan transportsnelheid direct worden geregeld en de onderdelen worden voorzichtig toegevoerd.

In combinatie met een handschroevendraaier regelt de geïntegreerde PFC100-besturing het volledige toevoerproces. Elke nieuwe cyclus wordt geactiveerd door een startpuls. De integratiemogelijkheden met de PFC100-besturing in systemen op een hoger niveau is minimaal.
Als alternatief kan het systeem ook worden bestuurd via een externe PLC / IPC-besturing. De PFCi100 maakt directe integratie in een IPC-omgevingen mogelijk.

De geometrische uitlijning van de toe te voeren componenten vindt plaats in de toevoerrail. Door middel van een trilliniaal bewegen de onderdelen vervolgens in de richting van de separator of het afhaakmechanisme. Niveausensoren in de diverse delen van de toevoerunit detecteren en regelen de aanvoersnelheid. In de separator wordt de schroef of het onderdeel gescheiden en voor gepositioneerd. Door middel van een toevoerslang een vacuümsysteem of productgrijper wordt het deel op de gewenste positie gebracht.

Optioneel kan er een vacuümunit worden gemonteerd mocht een voorgeschreven technische zuiverheid noodzakelijk zijn. Denk hierbij aan een clean room toepassing.

Eacy Step Feed

Het complete systeem, bestaande uit een voorraadcontainer, een transport- en sorteermechanisme, een separator of afhaakmechanisme, met behuizing en besturing.
- Speciaal ontworpen voor langere schroeven -
Dankzij de 24V-technologie biedt het een probleemloze en veilige werking, ongeacht de netspanning en frequentie. Toepasbaar in een handbediende of een stationaire applicatie.

Klik op de product catalogus in het Duits of Engels voor meer informatie.

Of klik op een tabel en bekijk wat er mogelijk is met uw schroef, stift, .....

Eacy Step Feed voor
handschroevendraaier

Eacy Step Feed voor
stationaire toepassing