Bandbunker

Toepassingsvoorbeeld luchtmotor

Moet uw bedienend personeel de gewenste onderdelen bijvullen om een productieonderbreking te voorkomen? Of werkt uw toevoerunit onregelmatig en wilt u het proces optimaliseren?

Voor dergelijke situaties raden we het gebruik van de DEPRAG bandbunker aan.
I
nzetbaar voor handbediende en stationaire toevoersystemen .

 
Machine omschrijving

Een bandbunker is een korte lopende band met een trechtervormige bak. De geprofileerde band onder de bak trekt een kleine hoeveelheid schroeven of onderdelen los van de rest van de bulk en doseert deze in een gekoppeld toevoersysteem. Het assortiment buffersystemen biedt een ideale aanvulling op alle toevoersystemen. Het automatisch vullen met behulp van een bandbunker maakt een aanzienlijk langere bijvulinterval mogelijk. Onze bandbunkers kunnen flexibel worden ingezet voor een breed scala van producten. Het kan (later) gemakkelijk toegevoegd worden zonder kostbare aanpassingen.

Verlenging van de intervallen voor het navullen

Bandbunkers zijn de ideale aanvulling op een toevoersysteem om de navulintervallen aanzienlijk te verlengen. Een niveausensor, die is geïntegreerd in het toevoersysteem, meldt het onderschrijden van het minimale vulniveau aan de hoger gelegen controller of besturing. De controller activeert de bandbunker en het toe te voeren materiaal wordt opnieuw aangevuld door middel van een transportband totdat de niveausensor aangeeft dat het gewenste vulniveau is bereikt. Afhankelijk van het vulvolume van de bandbunker kunnen de bijvulintervallen worden teruggebracht tot 1 tot 2 keer per dienst. Uw personeel heeft tijd voor andere taken.

Constant vulvolume

Met een bandbunker bereikt u een constant vulvermogen in uw toevoersysteem. Dit kan een groot voordeel bieden, vooral bij het gebruik van trilvullers zonder niveau-onafhankelijke zelfregulatie. In de praktijk is een trilvuller sterk afhankelijk van de oscillerende massa. Dit betekent: als de kom voller en zwaarder is, zal uw voersysteem langzamer zijn. Als de trilkom leeg is, is de trilling intenser. Beide toestanden kunnen ertoe leiden dat de opbrengst uw toevoersysteem verminderd.
Een constante vulhoeveelheid maakt een procesgeoptimaliseerde instelling van uw triltrommel mogelijk.

Een zorgvuldige verwerking van componenten

De verblijftijd van onderdelen in een vibrerend systeem kan tot een minimum worden beperkt door een bandbunker te gebruiken. Hoe minder onderdelen er in het trilsysteem zitten en hoe sneller ze uit het toevoersysteem worden getransporteerd, des te beter is het voor "kwetsbare" producten. Een bandbunker ondersteunt dit door zelfs kleine hoeveelheden bij te vullen.

Flexibel

Een DEPRAG-bandbunker kan flexibel worden ingezet voor verschillende producten zonder tijdrovende aanpassingen. De uitvoergoot van de bandbunker kan worden aangepast aan de grootte van het aan te voeren onderdeel. Door stelmogelijkheden kan de bandbunker in twee verschillende richtingen worden versteld.

Geluidsarm zonder veel extra wrijving tussen de onderdelen

De bandbunker heeft een gesloten uitloopgoot dit resulteert in een aanzienlijke geluidsreductie. Voor al onze trilvullers is een speciaal geluiddicht inzetstuk leverbaar speciaal afgestemd voor gebruik met een bandbunker. Op deze manier wordt het lage geluidsniveau van de volledig gesloten trilvuller behouden, zelfs in combinatie met een bandbunker.

Het gebruik van slijtvaste materialen zorgt voor de consistent hoge kwaliteit, hoge beschikbaarheid en uitstekende efficiëntie van onze bandbunkers.

Eenvoudige aansturing en inbedrijfsname

DEPRAG-bandbunkers zijn uitgerust met een 24 Vdc-motor en reductor. Dit maakt het zeer eenvoudig om de bandbunker te besturen via een uitgang van een PLC . De motor kan ook handmatig worden geactiveerd via een geïntegreerde knop. Dit is een voordeel tijdens het bijvullen van de bandbunker, omdat de inhoud moeiteloos naar de uitloopgoot kan worden verplaatst.

Elk apparaat wordt geleverd met een uitgebreide documentatie, waarin de installatie en bediening van de bandbunker duidelijk worden beschreven.

De leverbare opties zijn:
Een verstelling van de hellinghoek van de uitloopgoot.
Een in hoogte verstelbare behuizingsstandaard met voet.
Evenals een sensor die de positie van de uitloopgoot aangeeft.

BANDBUNKER

  • Vulvolume 10 of 20 Liter.
  • Maximaal vulgewicht 40 kg.
  • 24 VDC Voedingsspanning.
  • De bandbunker is voor een handbediend of stationair toevoersysteem inzetbaar.

Gedetailleerde en technische specificaties van de bandbunkers vindt u in de product catalogus, deze zijn in het Duits of Engels (PDF-Formaat) of klik op de onderstaande tabel: