Inperssystemen

Toepassingsvoorbeeld luchtmotor

Het handbediende en stationaire inpersgereedschap is een gereedschap met toevoersysteem dat gebruikt wordt waar een bewerking wordt uitgevoerd om een product of onderdeel te plaatsen of in te drukken of te persen.

Onze handbediende en stationaire inpersgereedschappen worden gecombineerd met het meest geschikte toevoersysteem. Deze inperssystemen zijn een adaptieve oplossing voor verschillende toepassingen.

Voor onderdelen en bevestigingsmiddelen zoals (blind)klinknagels, pennen, hulzen, bussen en kogels biedt ons inperssysteem een complete oplossing voor uw assemblagetaak op een proces betrouwbare en efficiënte manier.

Een inperssysteem bestaat uit:
Een toevoersysteem (trilvuller of zwaard (segment)toevoerunit).
Een handbediend inpersgereedschap.
Een FRL-Set voor de perslucht.
Een elektronische besturing.

Het toevoersysteem omvat ook een huls met kogels of bekken, aangepast aan het onderdeel van uw toepassing.
In principe zijn er twee verschillende soorten standaard toevoersystemen voor een inperssysteem beschikbaar, een trilvuller of een zwaard (Segment) vuller.

Inperssysteem voor handbediende toepassingen

De inperssystemen van DEPRAG voor handbediende toepassingen worden gekenmerkt door een ergonomische vorm van de handgreep en een hoge efficiëntie in combinatie met een toevoersysteem, afgestemd op het product.

Van het inpersgereedschap zijn er twee versies beschikbaar:
Type EDG heeft één inpersslag.
Een operator begeleidt de neerwaartse slag van het inpersgereedschap volledig. De door de operator uitgeoefende neerwaartse druk verzorgt het insteken of
plaatsen van de pen, stift, kogel enz.
Type EDGZ heeft één inpersslag en een extra vergrendelingsslag.
Een in het persgereedschap geïntegreerde cilinder activeert de vergrendelingsslag. De inpersdoorn bevindt zich daardoor direct achter het toegevoerde onderdeel, in de (kogel of bekken) huls. Terugduwen van het bevestigingsmiddel is daardoor niet mogelijk. De operator voert slechts een korte slag uit, wat nodig is voor het daadwerkelijk inbrengen van het onderdeel.

Toepassingsvoorbeelden van reeds bestaande oplossingen met een handinpersgereedschap zijn :
Inpersen van gegroefde pennen in een montageproces van kinderzitjes.
Montage van rubberen voetjes aan de onderkant van een telefoonbehuizing.
Inschuiven van contactpennen in mobieletelefoonbehuizing.
Voor montage (plaatsen) van stalen klinknagels om later te klinken.
Voor montage van veiligheidsklinknagels in miniatuurtreinen.
Inzetten van expansieklinknagels om een printplaat aan een behuizingframe te bevestigen.

Inperssysteem voor stationaire toepassingen

Voor stationaire toepassingen wordt de persbeweging uitgevoerd door een cilinder. Het gebruik van sensoren maakt een veelvoud van toepassingen mogelijk voor veel verschillende soorten verbindingselementen en componenten. Naast (blind)klinknagels, pennen, bussen en kogels, enz., kan het stationaire inperssysteem ook asymmetrische componenten verwerken.

Inperssysteem

Inperssystemen zijn inzetbaar bij handbediende processen voor klinknagels en pennen met een asdiameter van 1 - 8 mm en een maximale lengte tot 35 mm en voor kogels met een diameter tot 12 mm.

Voor stationaire toepassingen: een oplossing op maat.

Gedetailleerde en technische specificaties van de inperssystemen vindt u in de productcatalogus, deze zijn in het Duits of Engels (PDF-Formaat):