Deprag Specials

Deprag Specials & Extra's

Deprag heeft ook oplossingen voor specifieke toepassingen waarbij het meest geschikte toevoersysteem gecombineerd wordt met een gereedschap met een speciale functie. Ons handbediende en stationaire inpersgereedschap, de DEPRAG Feed Module en de schroefdispenser zijn een adaptieve oplossing voor verschillende toepassingen.

Wat bieden we met deze adaptieve oplossingen:
De schroefdispenser is geoptimaliseerd voor gebruik in manuele werkstations. De schroefdispenser voorziet de operator van schroeven.
Een inpersgereedschap (handmatig of stationair) voor het toevoeren en plaatsen van pennen, hulzen, bussen, kogels enz.
De DEPRAG Feed Module (DFM) maakt schroefverbindingen mogelijk op moeilijk toegankelijke schroefposities, of als de kracht op het product benodigd voor het schroeven minimaal moet zijn.

In combinatie met de toevoersystemen van DEPRAG leveren wij ook schroefmodules, deze schroefmodules vormen een betrouwbare basis voor elk geautomatiseerd schroefproces. U kunt profiteren van onze jarenlange ervaring in de schroeftechniek en assemblageautomatisering.

De bestaande mogelijkheden met een schroefmodule:
Een pneumatische 1-spindel of een meer-spindel-unit. Deze units zijn uitgevoerd met een pneumatische cilinder voor de schroef- en mondstukbeweging.
E
en elektronische 1-spindel. Deze units zijn uitgevoerd met een elektronische actuator voor de schroef- en mondstukbeweging.

Bent u op zoek naar de oplossing om uw montageproces te verbeteren? De juiste schroef binnen handbereik van de operator? Dan is de DEPRAG-schroefdispenser de ideale oplossing.

Hoe werkt het:

Schroeven worden vanuit het schroeventoevoersysteem in de container van de schroefdispenser geschoten. De operator steekt zijn hand in de dispenser, dit activeert het systeem door het openen van een schuif. Schroeven vallen vanuit de container in de hand van de operator.

Het handbediende en stationaire inpersgereedschap is een gereedschap met toevoersysteem dat gebruikt wordt waar een bewerking wordt uitgevoerd om een product of onderdeel te plaatsen of in te drukken of te persen.

Voor onderdelen en bevestigingsmiddelen zoals (blind)klinknagels, pennen, hulzen, bussen en kogels biedt ons inpersysteem een complete oplossing voor uw assemblagetaak op een proces betrouwbare en efficiënte manier.

De DEPRAG Feed Module (DFM) maakt schroefverbindingen mogelijk op moeilijk toegankelijke schroefposities zoals bij ronde en anorganische behuizingsgeometrieën. Of voor schroefverbindingen die verschillende drukkrachten vereisen binnen één schroefproces.

Schroeven en moeren worden mechanisch gepositioneerd en vastgezet met behulp van een vacuümsysteem.

In combinatie met de toevoersystemen van DEPRAG leveren wij ook schroefmodules, deze vormen een betrouwbare basis voor elke geautomatiseerd schroefproces.
Wij bieden zowel 1-spindel als meer-spindel pneumatische schroefmodules aan.

De schroeffunctiemodule met elektronische voeding (E-SFM) biedt de ideale voorwaarde om flexibel te kunnen reageren op complexe schroefverbindingen, nieuwe verbindingselementen en stringente montage-eisen. De E-SFM is te combineren met de toevoer- en aanvoer-, de EC- en EC Servo- en natuurlijk met de besturing systemen van Deprag.

In veel gevallen is een Pick and Place systeem of de aanvoer van schroeven door middel van een slang de standaard oplossing om uw schroefproces te automatiseren.

Bent u op zoek naar de oplossing om een Pick & Place systeem efficiënter te laten werken in uw montageproces?

Dit systeem combineert de voordelen van een Pick & Place systeem met de voordelen van een schroef-toevoersysteem door een slang.

Het gereedschapswisselsysteem voor complexe componenten

De Deprag Tool Changer biedt de mogelijkheid om in een complex product verschillende schroeven of verbindingselementen te verwerken.

De Tool Changer maakt maximale flexibiliteit mogelijk door automatisch een willekeurig aantal schroefgereedschappen te wisselen. Het doet er hierbij niet toe of het verbindingselement nu een interne of externe aandrijfgeometrie heeft.

Het DEPRAG-concept voor technische zuiverheid- Met op elkaar afgestemde componenten.

Vooral bij de productie van kleine, kwetsbare componenten neemt het belang van technische zuiverheid toe. Bijvoorbeeld bij de productie van elektronische of hydraulische producten. Als antwoord op de stijgende trend van Technische Zuiverheid biedt Deprag nu het programma CleanFeed van specifiek ontworpen oplossingen voor in een super schone productieomgeving, de zogenaamde Clean Room.